Osnivačka skupština KUD-a 'Jelenčanka'

ImagePrvo i prvo se moram posuti pepelom (ili kako se to već kaže) jer sam bio vrlo sumnjičav kada je Ksenija pokrenula ovu folklornu priču. Iskreno rečeno, bojao sam se da će početna masovnost i oduševljenje vrlo brzo splasnuti a KUD-a jednostavno nema bez brojne ekipe koja uporno vježba i onda može vrlo lako pokrivati sve pozicije u koreografijama. Pedesetak odraslih i petnaestak u dječjoj grupi mi govori da na sreću nisam imao pravo.

 

ImageNa sinoćnjoj osnivačkoj skupštini su oduševili prepunu dvoranu našeg društvenog doma, odrasli koreografijom moslavačkih plesova pod 'dirigentskom palicom' voditeljice Katice Tomac a potpomognuti muzičkom pratnjom 'Orkestra za Vincekovo i Martinje' i nastupom dječje grupe pod vodstvom Jasne Pleše.

 

ImagePodršku novoosnovanom KUD-u pružili su i prisutni gosti, od ostalih seoskih udruga koje se i inače međusobno pomažu i djeluju u zajedništvu, pa zatim predstavnici KUD-ova iz Volodera i Potoka, Tamburaškog orkestra iz Popovače, Gradskog saveza KUD-ova iz Kutine i Općine Popovača.

 

ImageDruštvo planira za sada nastup u srpnju povodom 300-te obljetnice naseljavanja Gornje Jelenske ali bi se plan mogao već u startu promijeniti jer sam onako neslužbeno doznao da je već stigao poziv za jedan nastup i  to već za dva tjedna.

 

ImageA onako neslužbeno, tražio sam najprikladnije riječi za opisati oduševljenje viđenim i onda sam se sjetio kako je prije desetak godina Ćićo Senjanović izvještavao sa jednog koncerta, jednako ovako nabijenog emocijama. Cijeli izvještaj mu se mogao sažeti u jednu rečenicu iz tog teksta – 'Mosor se maka a ja sam zaplaka' i to vam je to. Ako su vam krenule one radosnice na oči kada se prolomio aplauz onda je to najbolja moguća ocjena i zahvala cijeloj ekipi za uloženi trud.

-- 

Stigla je i prva čestitka pa vam ju ovdje prenosim:

 

Dragi  moji jelenčani!

 

Bila mi je velika čast i zadovoljstvo prisustvovati Vašoj osnivačkoj skupštini KUD-a  JELENČANKA.

 

Riječi pohvale Vašeg kratkotrajnog rada sa tako hvale vrijednim rezultatima rada, opijale su više nego najfinije moslavačko vino.

 

Vaše iskre u očima, osmjeh na licu, rasplesane noge a sve uokvireno bogatim nošnjama, dotaklo je i najskrovitiji kutak svakog srca prepune dvorane u Gornjoj Jelenskoj.

Da previše ne duljim, svim članovima KUD-a Jelenčanka : 

-          jedno veliko  H V A L A !

-          jedno gromoglasno  B R A V O !

-          jedno od srca  S R E T N O ! 

MarŽi 

Image Image Image 
Image Image Image
ImageImageImage 
ImageImage Image 
Image ImageImage

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim