Vincekovo 2019

Po redu i običaju Udruga 'Peharček' je proslavila Vincekovo. Neki besposleni penzioneri su već obrezali vinograd, neki vinogradi vape nakon puno izgubljenih godina za radikalnim rezom dolje kod panja ali tu ekipa nije poslušala konstruktivne prijedloge da to počnemo danas... Ostali po ustaljenoj praksi počinju radove u vinogradu ovim blagdanom.

Svi koji su trebali okupili su se na vrijeme jedino je naš v.d. biskup kasnio i već je bilo prijedloga da se mobitel stavi na zvučnik pa da se molitva obavi na daljinu kad se on ipak pojavio iz sasvim neočekivanog smjera što je ustvari bilo jako dobro jer je postojala opasnost da sa ove dvije kamikaze na motoru ode u lov ako dolazi iz smjera crkve.

Mimo statuta koji propisuje da bi se udruga trebala baviti vinima i vinogradima iz našeg malog sela blagoslovljeni su vinogradi mnogo mnogo šire, čak tamo do Iloka a sve zbog onog traminca koji je poslije poslužen na fešti.

Predsjednički par je cijelu organizaciju ovog događanja odradio jako dobro i da nije onog blesavog statuta točno bi ih trebalo birati za još jedan mandat. Napomenuti ću samo jedan detalj preciznog planiranja - u slučaju da pečenjara preuzme (jedan od lovaca...) predsjednik je u pripremi imao rezervnog... Tako se to radi kada čovjek na sve misli unaprijed.

Fešta k'o fešta, kako je večer odmicala tako su učesnici padali u sevdah što se obično manifestira kićenjem tamburaša (netko na tamburu, netko na bajs, netko na čelo) a erupcija se dogodila kada se oko ponoći pojavio Marinko koji već bio jako jako duboko u sevdahu. Tu sam se ja lagano povukao u sigurnost vlastitog doma jer još od one situacije kad mi je Jasmina bila s jedne strane a Marinko s druge nekako zazirem od pjevanja na uho.

Vincekovo 2019Vincekovo 2019Vincekovo 2019Vincekovo 2019Vincekovo 2019Vincekovo 2019Vincekovo 2019Vincekovo 2019Vincekovo 2019Vincekovo 2019Vincekovo 2019Vincekovo 2019Vincekovo 2019Vincekovo 2019Vincekovo 2019

 

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim