Martinje

Udruga 'Peharček' je sinoć proslavila Martinje i dvadeset godina službenog postojanja i održavanja ovih lijepih običaja. Bilo je tih proslava i ranije ali se zbog nedoličnog ponašanja nekih učesnika pribjeglo uvođenju tzv. statutarne diktature da se napravi reda pa se službeno računa dvadeset godina.

Biskup je obavio krštenje po skraćenoj proceduri jer mu je ovo bilo već treće krštenje mošta u dva dana a svi su konstatirali da čak i dobro izgleda ako je to već treće krštenje. Unatoč obećanju da će skratiti svejedno je zaustio nešto o elektromagnetskim valovima ali ga je Tomo munuo pod rebra da ga podsjeti da su obećali da ovaj puta neće upletati atomsku fiziku u obred.

Nakon krštenja je isprobano mlado vino i tu je došlo do komešanja kao da nešto nije u redu pa je zaključeno nakon burne rasprave da je vjerojatno stavio postotak soli kao pokojni Ivek u balu sijena.....

Izabran je Stjepan Žagar za predsjednika u idućem mandatnom razdoblju pri čemu smo mu Mario i ja odmjeravali stas i ponašanje i zaključili da je čak i prekvalificiran za funkcionera.

Glede večere nema primjedbi osim malog razočaranja što kao desert nije poslužen i kivi sa onih podsljemenskih brajdi.

 Dalje se nastavilo u vedrom tonu pri čemu su se novci u nedostatku tamburaša lijepili na pojačalo kako bi koja pjesma nekoga bacila u sevdah.

MartinjeMartinjeMartinjeMartinjeMartinjeMartinjeMartinjeMartinjeMartinje

 

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim