38. Smotra folklora Moslavine

U Kutini je, u subotu, 12.svibnja, 2018. u organizaciji Gradskog saveza KUD-ova i Pučkog otvorenog učilišta Kutina, održana 38. Smotra folklora Moslavine na kojoj je nastupio i Kud „Jelenčanka“. To je ujedno i izlučna smotra za nastup na Županijskoj smotri “Martinski susreti” u MartinskojVesi. Nastupilo je više od 500 sudionika iz 18 društava, a na ovogodišnjoj Smotri nastupili su, uz društva iz Moslavine i društva iz jasenovačkog kraja te gosti iz Karlovačke i Međimurske županije.

Bogatstvo izvornih napjeva, plesova, običaja i narodno ruho društava pratio je stručni žiri Hrvatskog sabora kulture, prof. Nikola Kramar,prof. Petar Varga te Nikola Kotur.

Stručni žiri je nakon završetka Smotre, na „okruglom stolu“, donio je odluku kako će Moslavinu na Županijskoj smotri izvornog folklora u Martinskoj Vesi u sklopu Dana Sisačko-moslavačke županije, predstavljati KUD “Banova Jaruga”iz Banove Jaruge”, KUD “Mijo Stuparić” iz Velike Ludine, te KUD “Moslavec” iz Volodera.

38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine38. Smotra folklora Moslavine

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim