Gornja Jelenska – Polane - Crikvenica

U subotu je Kud “Jelenčanka” , u manjem plesnom i pjevačkom sastavu, nastupio na 15. tradicionalnoj manifestaciji “Na tragu goranske starine” u Delnicama. U kulturno -umjetničkom dijelu programa nastupili su svirači limene glazbe, pjevačka skupina KUD- a Delnice te svirači heligonke.

Najzanimljiviji dio manifestacije su bili goranska košnja, žaganje trupaca pilom amerikankom i svrdlanje, u čemu su se mogli okušati svi zainteresirani. Tona je osvojio treće mjesto u košnji, dok su Slavek i Tomo osvojili drugo mjesto u piljenju trupaca amerikankom. Nakon odrađenog nastupa i svega ostalog, spustili smo se na kupanje u Crikvenicu. Kući smo se vratili u kasnim noćnim satima, svi vidno umorni.

Zanimljivosti i zahvale

Kad smo došli u Delnice “zapeli” smo zbog prevelikog autobusa koji se nije mogao popesti na Polane. Dragi članovi Kud-a Delnice su nas razvezli osobnim automobilima na čemu im se zahvaljujemo.

Pojedini članovi Kud-a entuzijastično su krenuli pješice na Polane i u rekordnom vremenu stigli gore. Iako u najboljim godinama, svaka im čast!

Nastup je obilježilo čekanje basiste. Naime, u zadnjim trenucima nam je nastup otkazao basista pa se Maznik žrtvovao i vlastitim prijevozom došao samo da odradi nastup. Puno mu se zahvaljujemo u ime Kud-a “Jelenčanka” . Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu svirati bajs. Samo treba volje, bajs imamo!

Na samim Polanama su pojedinci susreli i šefove, makar su na godišnjem. Bez posla nikuda!

Kupanje je prošlo u opuštenom raspoloženju, samo nam se Šaran izgubio u slanoj vodi pa ga nismo vidjeli do povratka kući.

Zahvaljujemo se velikom broju suputnika koji su nas pratili na nastup, novim, mladim sviračima koji će, nadamo se, nastaviti naše druženje na daljnim nastupima s početkom jeseni.

Gornja Jelenska – Polane -  CrikvenicaGornja Jelenska – Polane -  CrikvenicaGornja Jelenska – Polane -  CrikvenicaGornja Jelenska – Polane -  CrikvenicaGornja Jelenska – Polane -  CrikvenicaGornja Jelenska – Polane -  CrikvenicaGornja Jelenska – Polane -  CrikvenicaGornja Jelenska – Polane -  CrikvenicaGornja Jelenska – Polane -  Crikvenica

 

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim