Smotra folklora Moslavine

U subotu, 06.05., održana je 37. Smotra folklora Moslavine na kojoj je sudjelovalo preko 500 plesača i svirača iz 18 kulturno-umjetničkih društava.

U ugodno zagrijanoj i popunjenoj dvorani POU Kutina, moglo se naći još koje slobodno mjesto, a ove godine smo nakon dugo vremena imali muškog voditelja koji se jako dobro snašao u „novoj“ ulozi. Program je trajao 3 sata. Svi KUD ovi su se presvlačili i večerali u OŠ Vladimira Vidrića. Kud „Jelenčanka“ je nastupio 10. po redu. Nakon nastupa uslijedilo je ocjenjivanje KUD-ova na „okruglom stolu“.

Stručni žiri, Stjepan Sremac, Ivančica Ivkanec, te Petar Varga, je sveukupno bio jako zadovoljan viđenim programom. Bili su blagi u kritikama i oduševljeni kako na tako malom prostoru djeluje toliko kvalitetnih KUD-ova.

O Kud-u „Jelenčanka“ su rekli ovako: „ Jako dobro postavljena koreografija, puno muških u društvu, dobra svirka, lijepe i uredne nošnje, sveukupno dobar projekt na kojem se treba vježbati i raditi da se razvije u kvalitetu. “

Za najbolja društva odabrali su KUD Seljačka sloga, Kutina i KUD Mijo Stuparić iz Ludine. Oni su prema novim pravilima odabrani za sudjelovanje na Županijskoj smotri u Martinskoj Vesi gdje će se dalje određivati najbolji koji će predstavljati županiju na državnoj smotri u Vinkovcima te Đakovačkim vezovima.

Pošto su naši „domaći“ mediji opet zakazali (neki opravdano), slike su takve kakve jesu.

Smotra folklora MoslavineSmotra folklora MoslavineSmotra folklora MoslavineSmotra folklora MoslavineSmotra folklora MoslavineSmotra folklora MoslavineSmotra folklora MoslavineSmotra folklora MoslavineSmotra folklora MoslavineSmotra folklora Moslavine

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim