cialis generique

Dubrovnik (1)

Jest da je to malo daleko ali vrijedilo je i truda i novaca. Putovanje bi možda bilo i zericu manje naporno da se od Kutine do Kutine nije putovalo skoro dva sata. Naime, Tihomir je bio uvjeren da kroz Neum može sa tvorničkom iskaznicom (ako ništa drugo a ono jer je rođen u Bosni) ali je srećom već u Popovači pitao da li se to uklapa u zakonske propise. Poslije se ispostavilo da to Marko provede preko granice kao da smo još uvijek zemljaci pa bi vjerojatno bila dobra i tvornička iskaznica.

Ova turneja je prvenstveno organizirana po Macinoj želji a dodatno smo bili znatiželjni što ovi Lukini zeleni fufljaju oko te Omble i Srđa. Maci smo ispunili želju a ovo drugo nismo shvatili pa će Luka morati napraviti kakvo predavanje u zimskim mjesecima.

Smjestili smo se u Komolcu, tik do izvora Omble u odličnom hostelu kojeg svima toplo preporučamo, naravno ne u punoj sezoni jer onda Dubrovnik prodaje sve kapacitete koje ima i po cijenama koje nam se (uglavnom) ne bi nikako uklopile. Odavde do Pila voze stalno gradski autobusi (15 kuna u busu, 12 kuna na kiosku Libertasa a ima za 30 kuna i dnevna karta).

Vlasnici su izuzetno ljubazni i uklopili su se s nama u večernjim satima kao da se godinama znamo. Dvije večeri (uvjetno govoreći jer to potraje do tri ujutro) smo imali party uz muziku a jednu večer je Marko nastupio kao stand up komičar (dobro nije baš stalno bio stand up jer ga boli noga pa je dio svog programa odradio sjedeći).

I ostali gosti su nam se pridružili na feštama hvatajući korak u plesu i pijači kao npr. ovaj švedski španjolac (na fotki kraj Marije) kojem su tamburaši pjevali neku iz okolice Bednje a kojoj ni oni sami ne razumiju tekst. Za ovu dvojicu iz Njemačke je bila zadužena Irena kao službeni vodič i prevoditelj. Pojavile su se i neke djevojke iz Australije (navodno) a ona dva poletarca koji su tražili neko tradicionalno piće ovih krajeva se možda još oporavljaju jer im je naša zlatna omladina uvalila naravno - rakiju.

Bilo je i poslovnih kontakata jer se od nečega mora i živjeti pa je tako naš Dragec ispipavao tržište za ekstradjevičansku svinjsku mast................

Naknadno sam od Sandre dobio i zajedničku fotku kada nas je obišao padre Bero. Uglavnom je to bilo kratko pozdravljanje i fotografiranje......... Zločest kakav već jesam pokušavam zamisliti da nas je recimo kojim slučajem obišao padre Benković... Sigurno bi donio demižon misnog vina i ostao s nama do jutarnjih sati.

Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)Dubrovnik (1)

 

 

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim