Mandat je pri kraju

Sinoć je MO održao vjerojatno zadnji sastanak sa načelnikom općine u ovom mandatu. Bila je to prilika za kratki osvrt na ostvarene i neostvarene projekte u našem malom selu.

Završena je procedura uknjižbe našeg doma i zemljišta na kojem se nalazi na Općinu Popovača a pošto je građen prije 68-e automatski je i legaliziran. U rješavanju ovog najspornijeg detalja su članovi MO pokazali izuzetnu jedinstvenost ali je i susretljivost vlč. Karasa također pridonijela da se to riješi bez nepotrebnih daljih sudskih procesa.

Od komunalnih investicija svakako treba istaknuti radove na vodovodnoj i plinskoj mreži, radove na cestama i mostovima a od ostalih investicija – novi krov na svlačionama, izgradnju priručnog igrališta, uređenje doma (posebno plin i centralno) te početak radova na uređenju Jelengrada gdje se želi nakon arheoloških iskapanja učvrstiti zidove u izgledu Jelengrada kakav je i sada.

Možemo slobodno reći da se dosta toga napravilo za što je zaslužan i Marijan Belančić svojim upornim lobiranjem. U 4 godine je napravljeno 2700000 kuna investicija u selu.

U planu je dovršenje vodovoda za brdo, presvlačenje ceste u Kamenici (sufinanciranje od strane Lovnog gospodarstva), kanalizacija i pješačka staza u centru, sanirati kritične zavoje na cesti, zamijeniti ostatak starih prozora na domu, parkiralište na groblju (ima predviđenih 200000 kuna u proračunu), itd. Izmještanje trafostanice na vatrogasnom zemljištu će morati pričekati nekog razumnijeg partnera jer je ponuđeni predračun čak 400000 kuna.

Park praslonova će isto pričekati. U planu su neke izmjene prostornog plana (investicije Košćal i Todorić). Možda bi se moglo u paketu ispraviti grešku koja je nastala postavljanjem nerazumnih granica Regionalnog parka pa staviti po hitnom postupku sve izgrađene parcele u građevinsku zonu zbog mogućih problema s legalizacijom takvih objekata.

Naravno da je svemu ovome dodano i dosta žučnih tonova (Antun Tomaić) zbog godinama obećavanog i još nedovršenog vodovoda za brdo. Mora se priznati da i postojeći rezultati u mandatu nisu zasluga isključivo vladajuće garniture i načelnika nego bi ponešto trebalo proknjižiti na vjetar u leđa od strane našeg preštimanog susjeda Todorića. Rečeno je na ovom sastanku da sigurno neki iz nizinskih krajeva misle da brdo i ljudi u brdu nisu rentabilni za komunalna ulaganja te da bi ih bilo jeftinije ('humano') preseliti u niže krajeve nego vući vodu gore. Kad je u pitanje Kamenica onda se takvi matematički upitnici ni ne spominju, vjerojatno ih otpuhne povoljni vjetar u leđa.

Na ulazu na crkveni plac će se staviti parkirna rampa i u domu će se postaviti naljepnice Zabranjeno pušenje.

 

 

 

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim