Likovnik

Pojam 'likovnik'

   Teško je priznati da je prošlo već cca 35 godina kako je Štef završil školu, teško je priznati ne zbog njega, nego smo i mi drugi otprilike u to vrijeme završili školu. Unatoč tolikim godinama jedna stvar se nije promijenila, moja mater ga je i onda a i danas ga titulira sa jednostavnim i kratkim  LIKOVNIK. Zašto je tome tako tko će ga znati, možda joj se sam naziv Škola za primijenjenu umjetnost činio prekompliciranim i vrlo nejasnim ili joj nije jasno što on ustvari radi, jel' slika, jel' crta, jel' kleše u kamenu, …., pa si je jednostavno skratila i pojednostavila priču. Da ja ne smišljam nešto novo odlučio sam da to bude naziv ove rubrike u kojoj ćemo predstavljati sve iz našeg kraja koji se na bilo koji način bave likovnom umjetnošću, direktno i u primijenjenim oblicima.

Stjepan Pleše

Stjepan Pleše
Stjepan Pleše
Stjepan Pleše, rođen u Gornjoj Jelenskoj, nakon osnovne škole u Gornjoj Jelenskoj i Popovači u Zagrebu pohađa školu primijenjene umjetnosti. Član je Udruge slobodnih umjetnika u Ivanić Gradu 'Forma 2000'. Izlagao je na više od dvadeset skupnih i samostalnih izložbi. Od 1998. postaje samostalni umjetnik.

   Slika ulja na platnu i pastele, radi motive na kamenu (klesanjem),  bavi se aktivno muzikom, odlazi u škole i radi likovne radionice za djecu.

Opširnije...

Zlatko Martinić

Zlatko Martinić
Zlatko Martinić
Zlatko Martinić, rođen 12.4.1976. u Kutini. Osnovnu školu završio je u Popovači a srednju u Zagrebu. Devedesetih godina počinje slikati sa slikarom Ferdinandom Ermakorom. Od 1998. godine je član Likovnog društva 'Moslavački krug'. Godine 1998/1999 završava ulje na platnu u klasi profesora Dubravka Lepeja na otvorenom sveučilištu u Zagrebu.

   Izlagao je na više skupnih i samostalnih izložbi a 2003. je sudjelovao na ljetnoj aukciji suvremene umjetnosti u Muzeju Mimara sa slikom Oluja (1999.).

Opširnije...

Marija Pukec Žigić

Marija Pukec Žigić
Marija Pukec Žigić
Marija Pukec Žigić (rođena Trgovac, Gornja Jelenska 1957.) , stanuje u Popovači. Posebnost Marijina slikarskog rada je svila, materijal koji nije tako čest jer kako je to napisao Dragutin Pasarić u katalogu ovogodišnje izložbe u Delnicama 'nije lako kapljom boje slikati po glatkoj svjetlucavoj površini i majstorski osjetljivu svilu pretvoriti u slikarsko platno'. Osim na slikama, Marijine likovne kreacije nalaze se na brojnim uporabnim predmetima u tzv. 'malim galerijama'.

Opširnije...

Ivana Strgar

Ivana Strgar (rođ. Šarf)
Ivana Strgar (rođ. Šarf)
  Ivana Strgar (rođena Šarf, 03.10.1979. u Kutini).

    Osnovnu školu završila u Kutini (OŠ  'Zvonimir Frank'), zatim Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb (smjer grafičkog dizajna) te Likovna akademiju, Zagreb (Nastavnički smjer).
    E_mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">

Opširnije...

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim