Izleti

Kalnik

Kalnik je uz sve svoje sadržaje dobio i feratu. Uredili su je vrijedni planinari iz Koprivnice a ove nedjelje je i službeno otvorena.

Opširnije...

Velebitska lamunjanja

Tri člana HGSS-a i moja malenkost. Nije mi još uvijek jasno kako su mene uzeli sa sobom, valjda su se sažalili zbog minulih zasluga za razvoj planinarstva u Moslavini jer, budimo realni, mojih 62,16 godina starosti se baš i nije uklapalo u tu priču. Ide se gotovo sa nule u Velikoj Paklenici i u jednom danu treba sa punim ruksacima doći na Struge (1400 m) a ekipa kondiciono nabrijana naspram mojih krajnjih dometa u obliku uspona na, recimo, Benedikt.

Opširnije...

Malo planinarskih motiva

Odbio sam ponudu za Budimpeštu, odbio sam gledati 'Iza zavjese' a prihvatio sam naoko bezveznu ideju Velikog vođe za Trišnjica-Češljakovački-Čifutski bunar-Tisovac. Ono dolje što se sa Tisovca vidi je kuća gdje mladi šumari uče koliko se smije popiti po jedinici prirasta drvne mase. Sve u svemu, jedna naoko bezvezna varijanta je ispala jako dobro i korisno za naše fizičko i psihičko zdravlje.

Opširnije...

Malo organiziranog lamunjanja

25.9.2016., Podgarić-Kamenac-Kozara-Humka-poprečki-Garić-Podgarić

Najstarija sudionica ovog izleta je 1928. godište. Prošla je cijelu stazu ali mi je svašta izgovorila zbog ove dionice poprečki.

Malo organiziranog lamunjanjaMalo organiziranog lamunjanjaMalo organiziranog lamunjanjaMalo organiziranog lamunjanjaMalo organiziranog lamunjanjaMalo organiziranog lamunjanjaMalo organiziranog lamunjanjaMalo organiziranog lamunjanjaMalo organiziranog lamunjanjaMalo organiziranog lamunjanjaMalo organiziranog lamunjanjaMalo organiziranog lamunjanja

 

Još fotki na FB: Fotke

 

 

Prema Jalovcu

Iz doline Tamar kroz kuloar prema Jalovcu, 21.5.2016.

Lijevo je fotka iz ljeta 2012-te, kuloar smo tada samo očešali pogledom i otišli desno pa prema Vršiću. Sada su dečki u zimskim uvjetima penjali kroz kuloar i kad su ga ispenjali zbog dubine snijega su odustali od odlaska na vrh. Na trećoj fotki ako malo bolje pogledate skroz gore visoko u snijegu ima i onih koji ne odustaju ali to su ovi 'Made in Alpski krajevi' koji su od posebnih materijala napravljeni a penjanje im je ugrađeno u gene.

Ovu avanturu u zimskim uvjetima su izveli Silvijo Andlar, Boris Lončarević i Boris Munko.

Prema JalovcuPrema JalovcuPrema Jalovcu

Opširnije...

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim