Skupština Udruge 'Ivanje'

U subotu je održana skupština naše udruge. Bio je to izuzetno skroman skup jer je financijska situacije takva da se svaka kuna mora čuvati za bar neke od očekivanih aktivnosti tokom godine a u situaciji kada nismo sigurni da li će biti kakvih dotacija za rad udruge i ako hoće u koje doba godine će iste stići. Naime, u prošloj godini su izostala ranija sufinanciranja kao npr. od Matice Hrvatske za kazališnu predstavu, od Turističke zajednice za održavanje proslave Ivanja, od županije zbog promjena datuma natječaja kojeg smo onda promašili a i da nismo pitanje je da li bismo nešto dobili, .... Već od ranije se ne usudimo više sami održavati proslave Ivanja zbog raznoraznih inspekcija a tim prihodima smo nekad komotno financirali aktivnosti.

U takvoj situaciji je otpalo kazalište i promocije knjiga a proslava Ivanja je do zadnjeg časa bila upitna. Brdska biciklijada je održana kao i neke planinarske (Vaganski vrh, Okrešelj) i gljivarske aktivnosti (Glina, Opeke, Repušnica, Muljave).

U planovima za ovu godinu ćemo svakako održati biciklijadu i memorijalnu utakmicu, ako se ne izjalove gradonačelnikova obećanja bit će i proslave Ivanja, biti će planinarskih i gljivarskih aktivnosti koje se ionako financiraju privatnim sredstvima a kultura će ovisiti o donacijama i sponzorima.

Pošto je ovo bila i izborna skupština odlučeno je da ista rukovodeća tijela udruge ostanu i dalje te u idućem mandatu pokušaju vratiti aktivnosti na nivo po kojem smo bili prepoznatljivi dok nas nisu ugušila raznorazna zakonska ograničenja.

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim