Za sjećanje na Ivana Vinovrškog

Za sjećanje na Ivana VinovrškogBili smo cimeri nekih davnih godina (1969-1971) u Ilici 63 kod tete Ilonke i sa mnom je počeo dolaziti u Gornju Jelensku za koju je ostao trajno vezan jer je postao jelenčanski zet. Poslije su nam se životni putovi razišli i viđali smo se samo povremeno na nekim događanjima u našem malom selu ali da ću voditi ekipu na otkrivanje spomen ploče to naravno nitko nije mogao ni zamisliti. Tokom dugogodišnjeg planinarenja je naravno bilo opasnih situacija i padova na pohodima na kojima sam sudjelovao ali se nekako uvijek sve sretno završilo.

Unatoč kišnom i hladnom vremenu (u višim dijelovima alpa je padao snijeg) četrdeset dvoje ljudi sam ja uspio dovesti gore što samo dokazuje onu tezu da se planina ne osvaja snagom nego glavom i srcem. U Frischaufovom domu na Okrešlju (1396 m) su nas već čekali rodbina i prijatelji iz Maribora i Virovitice pa smo zajedno otišli do mjesta gdje su spomen ploče planinarima koji stradaju u ovom dijelu alpa.

Mali recital, otkrivanje ploče, paljenje svijeće i molitva.........

Za onaj planirani dio odlaska u Turski žleb koji nismo ostvarili zbog vremena pobrinula se ekipa iz Čazme (Kristijan&Luka&Luka) pa dodajem i tri njihove fotografije.

I što više reći nego stih iz recitala (Tin Ujević - Odlazak):

U slutnji, u čežnji daljine, daljine;
u srcu, u dahu planine, planine.

Za sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana VinovrškogZa sjećanje na Ivana Vinovrškog

 

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim